Infusjonspumper

Micrel Mini Rythmic PN+

Leverandør:
Vingmed
Størrelse:
Vekt:
290 gr
Batteri:
500 mA (300 ml/t -17 t)
Hastighet:
0.1 - 400 ml/t
Micrel Mini Rythmic PN+ er en Europeisk produsert pumpe spesialdesignet for infusjon av parenteral ernæring. Pumpen er en av de minste på markedet med en vekt på 300 g batteriet inkludert. Dette gjør pumpen meget lett å ta med seg i en av produsentens gode utvalg av ryggsekker, bærevesker og trille kofferter som er utviklet til både barn og voksne. Batteritiden er minst 12 timer på det interne batteriet, og kan enkelt utvides ved å koble til en ekstern batteripakke eller ved å koble pumpen til nettstrøm eller til 12 V uttaket i bilen. Det er videre lagt vekt på å kunne tilby en pumpe med redusert "alarm-aktivitet". Dette består blant annet av automatisk re-start av pumpen etter okklusjon, tre okklusjonsnivåer og et stort filter for luftboble eliminasjon. Pumpen kan kobles til Internett slik at foreldre eller behandlende personale kan motta informasjon om pumpens status ved å logge seg på en server fra en pc, nettbrett eller smart telefon, samt motta sms-varsel derom dette er ønskelig ved f.eks tomt batteri eller okklusjon. Pumpen er stillegående, solid bygget og enkel å programmere og tilbyr et godt utvalg av programvarefunksjoner for å kunne tilpasses brukeren best mulig.

INFUSOMAT SPACE

Leverandør:
B. BRAUN MEDICAL
Størrelse:
Vekt:
1.4 kg
Batteri:
Hastighet:
0,1 - 1200 ml/t
Dette en "stasjonær" infusjons pumpe som B. BRAUN MEDICAL har utviklet og som ble lansert høsten 2004. Den er mye brukt på sykehus i Norge, samt noen hjemmebrukere. Pumpen er enkel å betjene og kan brukes med og uten dråpeteller. Uten dråpeteller og ved luft i settet vil luften stoppe i selve pumpen, som igjen ikke vil fungere igjen før alt er ok. Dvs. at hvis det kommer luft i settet, vil det komme opp et forslag på displayet om du vil "fylle settet". Dette betyr i praksis at du ikke behøver å ta settet ut av pumpen for å skylle gjennom luften. En må koble settet fra bruker, svare "ja" på spørsmål om å fylle settet, og pumpen får dermed luften ut av settet. Det er justerbart lyd på alarmvolum, ikke lyd når en trykker på knappene.

AMBIX ACTIVE

Leverandør:
FRESENIUS KABI
Størrelse:
132 x 120 x 45mm (pumpe) 146 x 162 x 115mm (holder)
Vekt:
550 gr. (pumpe) 500 gr. (holder)
Batteri:
5.000 ml (40 timer på 125 ml/time)
Hastighet:
Pumpen er kun til bruk for parenteral ernæring beregnet for barn og voksne - ikke spedbarn. Holder følger med for å feste pumpen i et stativ eller lignende og holderen fungerer også som en lader til pumpen for å lade opp batteriene. En ryggsekk til å ha pumpen i er også tilgjengelig med lomme for pumpen og plass til store TPN poser inn i sekken. Pumpen kan også festes i en stativ e.l. Det er svak støy nivå på denne pumpen i forhold til t.d. CADD PRIZM pumpen.

CADD PRIZM

Leverandør:
MEDINOR
Størrelse:
15 1/2 x 9 1/2 x 3 1/2cm (med batteri)
Vekt:
1200gr inkludert oppladdbar batteri
Batteri:
ca. 10 timer
Hastighet:
Kjekk liten pumpe som en kan ta med seg overalt i en sekk eller bag, samt at den kan skrues på et stativ e.l. Litt negativt at den bråker litt når den er i drift, men dette kan en sikkert vende seg til.

Copyright © 2018 Norsk Intravenøsforening. All rights reserved.